Koopcontract Hond of Kat

Koopcontract Hond of Kat

Even googelen op een koopcontract voor uw kennel of cattery is zo gedaan, er staan immers tientallen voorbeelden op het internet. Echter zien we ook dat veel van deze koopovereenkomsten voor honden of katten fouten of onjuistheden bevatten. Daarnaast zijn er ook nog steeds veel verhalen over de geldigheid van koopovereenkomsten.

Wij krijgen hier dan ook veel vragen over en ons advies is ook altijd om een koopcontract of koopovereenkomst voor uw kennel of cattery op uw situatie af te stemmen. Er is immers nooit een situatie hetzelfde als bij uw collega fokker.

Tevens kunnen wij u adviseren over het wel of niet opnemen van “twijfelachtige” bepalingen in uw overeenkomst. Denk aan een fokverbod of sterilisatieplicht. Dit zijn hete hangijzers, want kan dit nou wel of niet. Een eenduidig antwoord hierop is er niet.

Ga zeker niet zelf “knippen en plakken” van diverse contracten, want dat zorgt vaak voor een niet gebalanceerd contract. In zo’n geval wordt uw rechtspositie als hondenfokker of kattenfokker er vaak niet beter op. Kortom een goede koopovereenkomst is ontzettend belangrijk, zeker met dieren.

Met jaren ervaring als advocaat voor fokkers, kunnen wij u voor u dit juridische stukje uit handen nemen.

Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Advocaat voor fokkers

mr. Linda Joosten

Over de auteur

Rob administrator

3 Reacties tot nu toe

S. ChenGeplaatst op6:05 pm - nov 12, 2020

Beste ,

We fokken af en toe een nestje american bully xl . Graag wil ik weten wat de prijs is voor het opmaken van een koopovereenkomst . En of het ook mogelijk is in het Engels ?

Anja BeckersGeplaatst op9:00 am - mrt 15, 2021

Hallo , vind het geweldig dat er eindelijk eens een advocaat is voor de fokkers .
Nu ik woon wel in België en helpt u dan ook fokkers in België of echt alleen in Nederland? Zo ja, heeft U misschien een collega die het voor de fokkers hier wilt opnemen mocht het nodig zijn . In afwachting op uw antwoord verblijf ik met vriendelijke groeten Anja

  RobGeplaatst op8:43 am - mrt 16, 2021

  Goedendag,

  Wij werken alleen in Nederland, dit ivm het Nederlands rechts dat anders is dan in Belgie.
  Helaas is er tot nu toe niemand nog geweest die voor Belgie eenzelfde diensten aanbieden.

  Mocht iemand dit wel weten, dan horen we dat graag.

  Groet Team AvF

Geef een reactie