Wie is Linda Joosten

Linda Joosten

Ken je Advocaat voor Fokkers Mr. Linda Joosten al? Ze is een de expert in Nederland op het gebied van dierenrecht en dan specifiek voor fokkers. Linda is gespecialiseerd in het bijstaan van dierenfokkers wanneer ze in de knoop zitten met juridische kwesties. Met haar jarenlange ervaring in het dierenrecht staat ze altijd aan de kant van de fokkers.

Waarom advocaat? Linda wist al vroeg dat ze de rechten in wilde duiken. Het had net zo goed de pabo kunnen zijn, maar ondanks haar interesse in lesgeven, heeft ze geen spijt van haar keuze voor de rechten. Ze begon haar juridische avontuur bij Avans Juridische Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Na een aantal stages bij verschillende advocatenkantoren en een zorginstelling, ging ze na haar afstuderen aan de slag bij een financieel adviesbureau. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus ging ze al snel verder studeren aan de Universiteit van Tilburg, waar ze ook bij een advocatenkantoor stage liep.

In de praktijk heeft Linda gemerkt dat mensen het echt waarderen als je complexe juridische taal vertaalt naar begrijpelijke woorden. Juridische kwesties zijn al ingewikkeld genoeg, vooral als er emoties bij komen kijken. En met huisdieren wordt het nog intenser, omdat je vaak een sterke band met ze hebt.

Als trotse eigenaar van Duitse Herders en fervent dierenliefhebster weet Linda als geen ander wat er allemaal kan gebeuren in het leven van een dier. Naast haar werk bij Lins Advocatuur, spendeert ze veel tijd als instructeur bij Hondenclub Kwispel, die ze mede heeft opgericht. Daarom koos ze ook voor een specialisatie in dierenrechten. Ze staat aan de kant van de fokker omdat die vaak onterecht beschuldigd worden als er iets met het dier aan de hand is.

Linda’s ambitie is om als advocaat fokkers te helpen in begrijpelijke taal, zonder te verdwalen in juridisch jargon. Zo blijf je altijd op de hoogte van je zaak op een manier die je begrijpt.

Sinds november 2022 heeft Linda haar eigen kantoor geopend: Lins Advocatuur in Nijmegen. Vanuit haar eigen stek heeft ze nog meer mogelijkheden om je zo goed mogelijk van dienst te zijn.