Vergeet het juridische onderdeel niet, zeker nu!

Vergeet het juridische onderdeel niet, zeker nu!

Er zijn veel mensen die eenmalig of maar een enkele keer een nestje fokken, soms per ongeluk maar soms ook heel bewust. Met veel liefde voor de beestjes verzorgen zij hen totdat ze naar het nieuwe baasje of vrouwtje mogen. Toch verkoop je een levend wezen, met alle mogelijke gevolgen van dien. De fokkers die regelmatig fokken zijn meestal wel voorbereid middels een koopovereenkomst.

Zonder angst te willen willen zaaien, is er nu behoorlijk veel aandacht voor de fokkerij. En dat in de negatieve zin van het woord. Diverse partijen zijn een heksenjacht begonnen op fokkers in het algemeen. Ook diegene die het juist goed bedoelen. Daarnaast zijn er steeds meer particulieren die de rechtsgang weten te vinden, als hun hond of kat wat heeft. Erfelijk of niet, dat maakt ze niet uit. Als ze maar de euro’s terugkrijgen.

Zodoende is het van belang om je koopovereenkomsten eens goed te laten checken. Of als je er nog geen hebt, deze echt op te laten stellen door een expert.

Een juridische overeenkomst is geen doe het zelf product! Ook standaard overeenkomsten (zelfs die van ons) dekken de lading nooit helemaal. Bij onze standaard overeenkomst krijg je altijd tips en trucs om deze compleet te maken middels de juiste bijlages. Met onze op maat gemaakte overeenkomst zit je gewoon goed!

Maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, dat de koopovereenkomst voor fokkers een van de belangrijkste documenten is. Vaak kom je er pas achter als het te laat is.

 

Over de auteur

Rob administrator

Geef een reactie